A következő cikkünkkel kis segítséget szeretnénk adni, hogy milyen kérdésekre lehet felkészülni ill. miken érdemes elgondolkodni mielőtt egy ilyen megbeszélésen részt veszünk.

DOMAIN NÉV

Domain név kérdése (ez az a cím, amit a böngészőbe beírunk és elérhetjük a weboldalt!)
Ha még nem létezik akkor az alábbiak a szükséges dokumentumok: igénylő lap kitöltése, cég esetén cégbírósági végzés ill. aláírási címpéldány, magányszemély esetén személyi igazolvány másolata
Domain név bejegyzése prioritás esetén (amikor a cég neve megegyezik a domain névvel) 3-4 nap, egyéb esetben 2 hetes várólista lejárta után történik meg. Átlagosan egy .hu domain név 3.900,- Ft + áfa 2 évre, .eu .com (2 óra) 4.900,- Ft +áfa

TÁRHELY

Fontos tisztázni, hogy hol lesz tárolva a weboldal. Ha már létezik weboldalunk és újat készíttetünk más céggel, akkor ezt előre kell jelezni a félreértések elkerülése miatt. Dinamikus weboldalaknak speciális igényei lehetnek pl. php futtatás, mysql adatbázis használata, stb., ami lehet, hogy a régi tárhelyünkön nem adottak, vagy esetleg drágábbak, mint az új helyen.
Ekkor érdemesebb váltani, ami egy E-mailbe vagy telefonba kerül, tehát nem kell megijedni, nem egyenértékű egy ház adás-vételi szerződésével.

Általában az internet előfizetéshez kapott x. tárhely nem a legalkalmasabb, hiába van ingyen, sok a probléma vele ill. nincs dinamikus futtatási környezet (ezért fizetni kell).
Egy weblap átlagos tárhelyigénye alig 10-50 MB, kivételek a nagyobb termékadatbázisok ill. videók. Tehát fölösleges bedőlni a több gigabájtot ígérő oldalaknak, mert úgyse tudjuk kihasználni.
Átlagban úgy havi 825-2.000,- Ft körül vannak a tárhelyek e-mail címekkel, spam szűrő, statisztika és egyéb szolgáltatásokkal.

DESIGN

Ez a legnehezebb része a tervezésnek, hiszen ki kell találni, hogy hogyan nézzen ki a weboldal. Érdemes előtte megnézni más weboldalakat, kicsit ötletet szerezni, hogy mi tetszik, mit lenne érdemes átvenni. Fontos elgondolkodni a színvilágon is, hogy milyen hatása legyen. Erős, élénk színek dinamiz¬must, frissességet, míg sötétebb, pasztell színek komolyságot sugallhatnak.

TARTALOM

Természetesen nem kell rögtön a megbeszélésre kész tartalmi szövegekkel menni, de mindenképpen össze kellene szedni, hogy mennyi | és milyen szintű menükre lesz szükségünk.

TÖBBNYELVŰSÉG

Már az elején át kell gondolni, hogy esetleg több nyelven is szeretnénk megjelentetni a tartalmakat, ez fontos, mert később sokkal nehezebb és ezért drágább is lesz ez a megoldás.

HTML VAGY DINAMIKUS?

Ez igazából egy olyan kérdés, amit nem igazán szoktak feltenni, hiszen már szinte minden cég dinamikus weblapokat készít, ahol a tartalom egy kezelőfelületen keresztül bármikor módosítható. A Html weboldalak ideje már lejárt, azt szinte már mindenki tud csinálni egy webszerkesztő programmal.

EGYÉB ALKALMAZÁSOK

Ha elkészült a weboldal gondoljuk át, milyen  egyéb  alkalmazásokra  lehet szükségünk.

  • Hírlevél Regisztráció
  • Termékadatbázis (rendelési lehetőséggel)
  • Hírek
  • Vendégkönyv Fórum
  • Ajánlott linkek
  • Gyakran feltett kérdések

ÁRAK, HATÁRIDŐK

A grafikai terv elkészítése általában 3-4 nap, majd elfogadott terv után a teljes honlap elkészítése további 2-3 hetet vesz igénybe. Az árak nagyon változóak, általában egyedi felmérés alapján kapjuk őket, vagy valamilyen csomagot tudunk választani.

Honlapra van szüksége? Hívjon minket bizalommal! 06 / 20-5800-489.

Az IT-Nav Hungary lépésről lépésre, önnel egyeztetve gyorsan elkészíti.