A Fujitsu ma bemutatott, felső kategóriás négyfoglalatos Primergy szervereiben a kimagasló teljesítmény, az egyedülálló rendszersűrűség és a szabványos x86-os architektúrára jellemző gazdaságos működés meggyőző kombinációja ölt testet. A kategóriavezető négyfoglalatos Primergy x86 szerverek legújabb generációja a RISC architektúráéval vetekedő rendszerteljesítményt, skálázhatóságot és ellenálló képességet (pl. hibatűrést) nyújt – jóval alacsonyabb áron.

A májustól kapható, új x86-os Primergy RX600 S5 és Primergy BX960 S1 szerverek üzletileg kritikus alkalmazások és nagyszabású rendszerkonszolidációs projektek támogatására készültek.

“A mérleg nyelve az x86-os technológia felé billent” – mutatott rá Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions x86-os szerverüzletágának alelnöke. “Új Primergy modelljeink az x86-os szerverek iránti óriási érdeklődésre reagálnak, hiszen ma már ezek a preferált rendszerek a korábban csak UNIX-os gépekkel végezhető feladatok végrehajtására. A négyfoglalatos Primergy szerverek új generációja megfelel a teljesítményelvárásoknak és új mércét állít energiafogyasztás terén. Ily módon hozzásegíti a vállalatokat a napjaink üzleti környezetére jellemző versenykihívások legyőzéséhez és garantálja beruházásaik gyors megtérülését.”

Az új négyfoglalatos Fujitsu Primergy szerverek a feldolgozási teljesítmény, a memória és az I/O bővítőhelyek optimális kombinációját nyújtják. Egyetlen egység számítási teljesítménye eléri, sőt meg is haladhatja egy egész rack korábbi generációs egy- vagy kétfoglalatos szerver teljesítményét. A sokoldalú, négyfoglalatos erőgépek így bármilyen feladattal könnyedén boldogulnak, legyen szó nagy adatbázisok kezeléséről, játékfuttatásról vagy egész virtualizációs szerverfarm üzemeltetéséről.

A sokoldalú teljesítményt a Primergy RX600 S5 modell SAP Business Intelligence-Data Mart (BI-D) standard application benchmark szerint felállított világrekordja is bizonyítja. A Linux alatt Oracle Database 11g Release 2 adatbázis-kezelőt futtató szerver a 2. szintű SAP BI-D standard application benchmarkon óránként 854 649 lekérdezési navigációs lépési eredményt ért el.

Fujitsu Primergy Rx600 s5

Fujitsu Primergy Rx600 s5

A legújabb (Nehalem-EX kódnevű) Intel Xeon 7500 sorozatú processzorokkal szerelt, ötödik generációs Fujitsu Pprimergy RX600 S5 rack-szerver mellett a Primergy BX900 pengerendszer első négyfoglalatos gépe, a felső kategóriás BX960 S1 modell is bekerült árlistába – mint a “dinamikus kocka” építőköve.

Az új négyfoglalatos Primergy szerverek online bemutatója már megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

Forrás: http://www.gamechannel.hu

“A Fujitsu kedden jelentette be kétfoglalatos x86-os PRIMERGY szervercsaládja következő generációjának globális bevezetését. A hatékony hardvert praktikus szolgáltatásokkal és átfogó virtualizációs megoldásokkal ötvöző, új szerverek – a PRIMERGY TX300 S6 toronyszerver, a PRIMERGY RX200 S6 és RX300 S6 rack szerverek, a PRIMERGY BX920 S2 és az új BX922 S2 pengeszerverek – mindegyike az Intel első 32 nanométeres technológiával készült, új processzoraival, a (Westmere kódnevű) Intel® Xeon® 5600 sorozat tagjaival dolgozik.”

Fujitsu Technology Solutions hírlevél