A Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX120 S2 belépő szintű szervere bizonyítja, hogy a jó dolgok kis csomagban érkeznek. A kategória legkompaktabb szervere csendes, sőt energia- és költséghatékony is egyben.

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX120 S2 szerverBudapest, 2009. március 5. –A hatékony szervert kereső kisvállalatoknak nem érdemes tovább kutatniuk. A Fujitsu Siemens Computers halk futású PRIMERGY TX120 S2 szervere kevesebb energiát fogyaszt, mint egy asztali lámpa. Ráadásul az alapszintű rendszer legújabb verziója nem foglal több helyet egy A4-es mappánál.

A kategóriája legkompaktabb modelljének számító PRIMERGY TX120 S2 szerverrel közös irodában dolgozó felhasználónak nem kell megtűrnie egy folyamatos háttérzajt generáló, nagy hő kibocsátású, ormótlan bézsszínű dobozt maga mellett. Ez a szerver valódi csapatjátékos: halkan és hatékonyan működik, mindig elegendő kapacitást biztosítva a legkomolyabb feladatok elvégzéséhez.

A második generációs PRIMERGY TX120 S2 bővebb funkcionalitást és nagyobb egy wattra jutó kapacitást nyújt elődjénél – kisebb energiafogyasztás mellett. A TX120 S2 több mint 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint az előző változat, és a rendszerteljesítményt is javító, új, kis fogyasztású Intel® Core™2 Duo processzorokkal dolgozik. Kielégíti az Energy Star 4 szabvány követelményeit.

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX120 S2 szerverA PRIMERGY TX120 S2 fejlesztései közül említést érdemel még a megemelt kapacitású (max. 16 GB) alaplapi memória, és a nagyobb méretű, olcsóbb merevlemezek befogadásának képessége, többféle RAID szinttel. A PRIMERGY TX120 S2 üzembe állítása és felügyelete is egyszerű, karbantartása a hálózaton keresztül távolról elvégezhető a Fujitsu Siemens Computers ServerView szerverfelügyeleti szoftvereivel. A távkarbantartási lehetőség csökkenti az IT-felügyelet költségeit.

A kisebb fogyasztásnak és felügyeleti költségeknek köszönhetően a kisvállalatok, fiókirodák és egyéb szervezetek számára ideális PRIMERGY TX120 S2 fenntartása és üzemeltetése is olcsóbb. A PRIMERGY kis fogyasztása révén a vállalatok anélkül működhetnek környezettudatosabban, hogy ennek a szerverük minősége vagy teljesítménye látná kárát.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati szerverüzletágának alelnöke így nyilatkozott az új rendszerről: „Az új PRIMERGY TX120 S2 szervert használó kisvállalatok és fiókirodák egyszerre élvezhetik a valódi szerverteljesítmény és a kisebb fogyasztás kínálta költségmegtakarítás előnyeit. A rendszer ráadásul irodateret szabadít fel számukra, bizonyítva ezzel a régi mondás igazságát: a jó dolgok kis csomagban érkeznek.”

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX120 S2 szerver

Egyfoglalatos, kétmagos toronyszerver

A PRIMERGY TX120 S2 követi a TX120 hagyományait: hely- és energiatakarékos, alacsony zajszintű kivitelben készül. Elődjéhez képest még továbbfejleszteni is sikerült rajta, ugyanis ugyanolyan teljesítmény mellett 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt! Mindezt a hűtés gondos megtervezésével éri el, valamint Intel® Core™2 Duo P8400 (25W) vagy T9400 (35W) processzorok használatával.

A TX120 S2 funkciói tökéletesen alkalmassá teszik kis irodákban, üzletekben vagy könyvtárakban való használatra. A napi versenyteljesítményt max. 4x 320 GB SATA vagy 146 GB 15 000 rpm SAS merevlemez szolgálja ki, amelyekkel a legtöbb tárigényt könnyen, megfelelő áron kiszolgálja. Maximum 16GB RAM memória telepíthető, amely elegendő a kkv alkalmazások zöméhez.

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX120 S2

Az alaplapi iRMC2 távvezérlő nagyszerű választássá minősíti a TX120 S2-t a központi infrastruktúrára csatlakozó telephelyek számára is. PRIMERGY TX120 S2: kompakt szerver, hatalmas lehetőségekkel!

A PRIMERGY TX120 S2 szerver 2009 áprilisában kerül a piacra, alapkonfigurációban 545 euró áron.

A hivatkozásra kattintva megtekinthető a TX120 S1 és a TX120 S2-ben alkalmazott CPU-k összehasonlítása.

A hivatkozásra kattintva megtekinthető a TX120 S1 és a TX120 S2-ben alkalmazott CPU-k összehasonlítása.

Primergy TX120 S2 teljesítmény beszámoló (490 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S2 adattábla (173 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S2 rendszer konfiguráció (68 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S2 modul Raid egységek teljesítmény beszámoló (299 KByte – .pdf)

A Fujitsu

Az Európa vezető IT-szállítójaként ismert Fujitsu az új generációs mobil és dinamikus adatközpont termékek, szolgáltatások és megoldások fejlesztését állítja stratégiája középpontjába. Kivételesen sokrétű portfóliója a kéziszámítógépektől az asztali gépeken át a nagyvállalati kategóriájú IT-infrastruktúra megoldásokig terjed. A Fujitsu az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió valamennyi fontos piacán, szolgáltatási üzletágával pedig a világ 170 országában jelen van. Részvénytulajdonosai, a Fujitsu Limited és a Siemens AG erősségeit, innovációs hagyományait és globális jelenlétét kamatoztatva a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint az egyéni felhasználók szükségleteit is képes kielégíteni. A vállalat termékei életciklusuk bármely szakaszát alapul véve élen járnak a környezettudatos technológiák és folyamatok alkalmazásában. A felelős társadalmi szerepvállalás nemzetközi normáinak eleget tevő Fujitsu tagja a Climate Savers Computing Initiative és a Green Grid szervezeteknek és az ENSZ Global Compact kezdeményezésének is.