A legcsendesebb és legkisebb belépő szintű szerver a Fujitsu Siemens-től.
Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1 szerver.

Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1A Fujitsu Siemens Computers új PRIMERGY TX120 toronyszervere mindörökre a múltba száműzi a zajos szerverek korát. A világon elsőként ez a rendszer kimondottan olyan vállalatok számára készült, amelyek nem rendelkeznek külön szerverteremmel. Nagyobb testvéreihez hasonlóan a PRIMERGY TX120 is teljes funkcionalitást nyújt és kielégíti a kisvállalatok, valamint a kisméretű és otthoni irodák minden igényét. Kis energiafogyasztása és kompakt mérete halk működéssel és a megszokottnál alacsonyabb hőkibocsátással párosul. A nagy teljesítményű, kétmagos Intel Xeon UP processzorral dolgozó, első generációs, ultrakompakt PRIMERGY TX120 toronyszerver kis fogyasztásáról és helyigényéről élvonalbeli technológiák gondoskodnak. Ez a szerver kisebb helyet foglal, halkabban fut és kevesebb energiát fogyaszt elődeinél. A PRIMERGY TX120 toronyszerver tökéletes megoldás irodai, osztott és SOHO környezetbe: jól használható például kiskereskedelmi egységekben, back office feladatok ellátására és kisméretű irodák alkalmazásszervereként.
Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1
Három világrekord egy csomagban

A digitális technológia világában mérettől függetlenül, szinte minden ágazat vállalatai számára alapkövetelmény a megbízható és hozzáférhető IT-infrastruktúra. Érvényes ez az egészségügyi intézményekre, az ügyvédi és építészirodákra, a biztosítási brókerekre, a szabadúszókra és a kiskereskedelmi üzletekre – csakúgy, mint a nagyvállalatok fiókirodáira. Az alkalmazások futtatására, adatok pufferelésére, biztonsági másolatok tárolására és az internet-/intranetelérés támogatására egyaránt kiválóan alkalmas PRIMERGY TX120 kielégíti a kisvállalatok speciális igényeit is.

A Fujitsu Siemens Computers TX120 szerverét három tényező teszi kategóriájában egyedülállóvá

 • Alacsonyabb fogyasztás – A TX120 40% kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos toronyszervereknél. Mindössze annyi energiát használ fel, mint egy háztartási izzólámpa.
 • Kisebb méret – A PRIMERGY TX120 helyigénye a hagyományos toronyszerverekének mindössze harmada. A kompakt ház mérete: 99 mm x 340 mm x 399 mm (szélesség x magasság x mélység).
 • Csendesebb működés – A TX120 kategóriája leghalkabb gépe. Zajkibocsátása a hagyományos toronyszerverekének fele – ez különösen fontos szempont azokban az irodákban, ahol nincs lehetőség külön szerverterem kialakítására. A PRIMERGY TX120 stand by állapotban 28, üzem közben pedig 31 decibel zajt generál, így biztosan nem zavarja a dolgozókat a munkavégzésben.

Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1

A PRIMERGY család többi tagjához hasonlóan a PRIMERGY TX120 csomagjában is megtalálható az időben és térben korlátlan, rugalmas, biztonságos és gazdaságos felügyeleti képességeket nyújtó PRIMERGY Server View távfelügyeleti szoftver. Többé nincs szükség helyi rendszergazdára, ami a fiókirodák és a céges belső munkacsoportok esetében különösen előnyös.

Műszaki adatok

 • Kétmagos Intel Xeon UP processzor 4 MB max. kapacitású L2 gyorsítótárral és 1066 MHz-es FSB-vel, vagy Intel Celeron CPU
 • 3040 X/1.86Ghz, 1066 Mhz, 2 MB L2 CPU vagy 3070 X/2.66Ghz, 1066 Mhz, 4 MB L2 CPU
 • Gyorsabb és nagyobb memória (max. 8 GB 4 DIMM kártyával), ECC-vel
 • 4 portos SAS vezérlő RAID 0, 1, 1E funkcionalitással
 • Max. 2 (4) hot-plug SAS merevlemez
 • Integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC) opcionális iRMC Advanced Pack csomaggal
 • Alaplapi Gbit/s Ethernet vezérlő és Service LAN az iRMC-hez
 • További műszaki adatok a csatolt adatlapon

Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1

Letölthető hardwer specifikáció. (148 KByte – .pdf)

Xeon 3070 CPU teszt (181 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S1 adattábla (211 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S1 teljesítmény beszámoló (322 KByte – .pdf)

Primergy TX120 S1 rendszer konfiguráció (65 KByte – .pdf)

Xeon 3040 CPU Benchmark (181 Kbyte – .pdf)

Xeon 3070 CPU Benchmark (181 Kbyte – .pdf)

A PRIMERGY TX120 elnyerte az Intel Fejlesztői Fórum innovációs díját. A PRIMERGY TX120-at a pekingi Intel Fejlesztői Fórum alkalmával, idén áprilisban mutatták be az ázsiai piacon. A rendezvényen az új rendszer “Innovációs Díjat” nyert a szerver kategóriában.

forrás Prim Online

2007. július 18. 12:19

Fujitsu Siemens PRIMERGY TX120 S1