A 2003-ban indult útjára az eMagyarország Program, amely 2007-ben új lendületet kapott. 2007-ben a GKM áttekintette a program eddigi eredményeit, döntött az évek  során hatékonynak bizonyuló elemek kibővítéséről, és létrehozta az eTanácsadói rendszert.

A program egyik legfontosabb új eleme az ún. az eTanácsadói rendszer bevezetése. Az eTanácsadók szakértő segítséget nyújtanak az eMagyarország pontokon valamennyi érdeklődőnek.

e-magyarország program

2003-ban a Magyar Információs Társadalmi Stratégia részeként – a Hozzáférést mindenkinek” jelszó égisze alatt az országban összesen háromezernél is több közösségi internet-hozzáférési pont jött létre.
A program legfontosabb eleme, hogy a számítógépet és az internetet megismertesse  a társadalom széles rétegével, csökkentse a digitális szakadékot, azaz nőjön a modern infokommunikációs eszközöket használók és felhasználók tábora.

e-Magyarország programA hozzáférés megteremtése után kulcskérdéssé a hozzáértés megteremtése vált, amely újabb szempontokkal bővítette a programot.
A program – új irányvonalaival, célkitűzéseivel, és megtett lépéseivel – biztosíték arra, hogy hazánkban is megvalósul az esélyegyenlőség javításához széles körűen  hozzájáruló, kiterjedt társadalmi bázisra épülő információs társadalom.

Forrás: e-magyarorszag.hu

A hivatkozásra kattintva tekintse meg e-Magyarország pontoknak szóló ajánlatunkat.

e-Magyarország